Recept /
Minestrone

Sastojci:
- bijeli luk, 1 čen
- prasa, 1 komad
- mrkva, 2 komada
- tikvica, 1 komad
- mahuna, 100 g
- celer, 2 prutića
- voda, 1,5 l
- paradajz, 400g
- majčina dušica, prstohvat
- grah u konzervi, 400 g
- tjestenina, 100 g
Dekoracija
- parmezan
- peršun
Priprema:
Bijeli luk, prasu, mrkvu, tikvice, mahune i celer isjeckati, staviti u nauljen vok. Začiniti po ukusu. Kratko dinstati, dodati majčine dušice, pa zatim ubaciti isječen paradajz i grah iz konzerve. Naliti vodom, dodati mljevene paprike. Kuhati nekih 20 minuta. Skuhanu tjesteninu dodati u vok sa povrćem, sve dobro promiješati. Servirati u duboki tanjir i dekorisati sa parmezanom i peršunom.
Vrijeme pripreme: 1 h
Porcija: za 6 osoba