SA NAŠIH ODJELA /

Na parče ili cijela, na našem odjelu najbolja pizza se sprema

Kada spomenemo italijansku kuhinju jedan od prvih sinonima svakako je PIZZA, specijalitet napravljen od tanko razvučenog tijesta u obliku kružnice, preliven paradajz sosom, sirom i različitim vrstama povrća, mesa, pa čak i voća. Iako postoje razne varijacije i vrste pizze, među najpoznatijim su kaprićoza (Capricciosa) i margarita (Margherita). Vjerujemo da ste probali bar jednu od njih.

Prve pizze potiču još iz davnih vremena kada se tijesto peklo na kamenu, a kasnije su persijski vojnici pekli tanko tijesto na svojim štitovima. Jedna od najstarijih knjiga sa receptima Markusa Gavijusa Apicijusa napisana je u prvom vijeku p.n.e. i imala je i recept za okrugli pljosnati hljeb posut piletinom, pinjolima, sirom, začinima, biberom i uljem.

Pizza kakvu mi danas poznajemo pojavila se 1889. godine kada je pekar Rafael Espozito iz Napulja u čast posjete kraljice Margarite od Savoja njihovom gradiću napravio prvu pizzu sa bojama italijanske zastave: zeleni bosiljak, bijeli mocarela sir i crveni paradajz. Tako je nastala pizza Margarita.

Pizza majstor je zanimanje koje zahtijeva posebna znanja i vještine. Konstantan rad na sebi i usavršavanje tehnike, kao i samih receptura. Timski rad i duh uvijek je prisutan i sam proces spremanja jedne pizze može uključivati više ljudi, ali je najčešće jedan pizza majstor zadužen za pripremu pizze od pripreme tijesta do pečenja.

Naši pizza odjeli na samom početku su bili skromni i počeli smo sa jednom vrstom pizze. Osluškivali smo želje i potrebe kupaca, ali i sami istraživali i tražili inspiraciju svuda oko nas, pa razvijajući recept po recept i birajući samo najkvalitetnije sastojke došli do 15 vrsta različitih kombinacija pizze. Savremena oprema i peći, kao i stalno motivisani ljudi koji predstvljaju ovaj odjel, dobitna su kombinacija.

Istraživali smo, učili, pokušavali, vježbali, ali nikada odustajali i kada smo zadovoljni rezultatom tada smo sigurni da novu recepturu i proizvod možemo predstaviti kupcima. Zato su naše pizze prepoznatljive po jedinstvenom tijestu koje se, zbog načina pripreme i posebne temperature pečenja, prepoznaje već po prvom zalogaju.

Pozitivne reakcije od strane kupaca uvijek su nam motiv za još mnogo novih proizvoda. Naš tim vrijedno radi i uči, i uvijek sprema nešto novo, pa tako uskoro u ponudi možete očekivati nove pizze, ali i druge proizvode.

Mirisi i boje koje dominiraju na našim pizza odjelima neće vas ostaviti ravnodušnim i poželjećete da probate neku od savršenih kombinacija. Birajte za sebe ili za cijelo društvo i uživajte u omiljenim zalogajima.

Uvijek je pravo vrijeme za pizzu.