Recept /
Pastrmka sa musom i krem supom

Sastojci:
- pastrmka, 1 manja pastrmka
- so
- biber
- šeri paradajz, po potrebi
- rotkvice, po potrebi
Mus od celera
- korijen celera, 1 glavica
- crveni luk, 1 glavica
- bijeli luk, 2 čena
- maslac, 150 g
- so
- biber
Krem supa od komorača
- komorač,1 glavica
- kozice, 200 g
- bijeli luk, 2 čena
- crveni luk, 1 glavica
- maslac, 150 g
- vrhnje za kuhanje, po potrebi
- so
- biber
Priprema:
Krem supa od komorača
Očistiti komorač, korijen odstraniti. Isjeći ga na kockice. Dinstati na maslinovom ulju i dodati crveni luk isjeckan na žilijen. Dinstati 4-5 minuta, naliti vodom, dodati kozice i dva čena bijelog luka. Ostaviti nekih 20 minuta da se kuha. Pred sam kraj kuhanja dodati malo vrhnja. Kada je sve gotovo, izblendati, dodati maslac i začiniti po ukusu.
Mus od celera
Korjen celera isjeći na sitne kocke, da bi mogao što prije da se skuha. Staviti u šerpu da se dinsta, dodati i crveni luk. Dinstati kratko, naliti vodom i ostaviti da kuha. Kada se skuha, blendati, dodati maslaca, bijeli luk i fond(po potrebi) u kojem se kuhao celer.
Pastrmka
Od pastrmke napraviti dva filea. Začiniti sa solju i biberom. Ispeći u tavi. Kada je riba gotova, rotkvice i šeri paradajz kratko prodinstati na maslacu i servirati uz ribu.
Vrijeme pripreme: 1 h
Porcija: 2 osobe