Pastrmka sa musom i krem supom - Tropic

Recept /

Pastrmka sa musom i krem supom

Sastojci:

  • pastrmka, 1 manja pastrmka
  • so
  • biber
  • šeri paradajz, po potrebi
  • rotkvice, po potrebi

Mus od celera

  • korijen celera, 1 glavica
  • crveni luk, 1 glavica
  • bijeli luk, 2 čena
  • maslac, 150 g
  • so
  • biber

Krem supa od komorača

  • komorač,1 glavica
  • kozice, 200 g
  • bijeli luk, 2 čena
  • crveni luk, 1 glavica
  • maslac, 150 g
  • vrhnje za kuhanje, po potrebi
  • so
  • biber

Priprema:

Krem supa od komorača

Očistiti komorač, korijen odstraniti. Isjeći ga na kockice. Dinstati na maslinovom ulju i dodati crveni luk isjeckan na žilijen. Dinstati 4-5 minuta, naliti vodom, dodati kozice i dva čena bijelog luka. Ostaviti nekih 20 minuta da se kuha. Pred sam kraj kuhanja dodati malo vrhnja. Kada je sve gotovo, izblendati, dodati maslac i začiniti po ukusu.

Mus od celera

Korjen celera isjeći na sitne kocke, da bi mogao što prije da se skuha. Staviti u šerpu da se dinsta, dodati i crveni luk. Dinstati kratko, naliti vodom i ostaviti da kuha. Kada se skuha, blendati, dodati maslaca, bijeli luk i fond(po potrebi) u kojem se kuhao celer.

Pastrmka

Od pastrmke napraviti dva filea. Začiniti sa solju i biberom. Ispeći u tavi. Kada je riba gotova, rotkvice i šeri paradajz kratko prodinstati na maslacu i servirati uz ribu.

Vrijeme pripreme: 1 h

Porcija: 2 osobe