PASTRMKA SA ROŠTILJA I DALMATINSKI PRILOG

SA NAŠIH ODJELA /

PASTRMKA SA ROŠTILJA I DALMATINSKI PRILOG

Neka riba bude što češće na vašem tanjiru, a mi vam danas preporučujemo našu pastrmku sa žara i dalmatinski prilog kao idealnu kombinaciju zdravog i izbalansiranog obroka. 😊

Meso pastrmke zasićeno je vitaminima, omega-3 masnim kiselinama i aminokiselinama a i odličnog je okusa koji ne smeta čak ni onim koji nisi veliki ljubitelji ribe.

Pečena cijela riba je boljeg okusa od fileta jer se koža i kosti pri pečenju raspadaju i aromatizuju ribu, a miris roštilja pruža poseban okus.

Najčešća kombinacija uz ribu je krompir spremljen sa blitvom, poznatiji kao dalmatinski prilog, koji se može poslužiti kao prilog ili lagano glavno jelo. Blitva se ubraja među najzdravije namirnice a u kombinaciji sa krompirom bogatog je okusa i hranljivih vrijednosti.

Pastrmku sa roštilja i dalmatinski prilog potražite NA NAŠIM ODJELIMA. Prijatno!