Recept /
PEČENA PLEĆKA

Sastojci:
- 1 komad svinjske plećke 1, 5 kg
- 1 boca od 0, 33 l piva
- 1 crni luk
- 3-4 šargarepe
- 2 komada celera
- 3 čena belog luka
- 2 kašike paradajza
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli gruba
- 1 kašičica slatke paprike, kim, oraščić
- 2 lovorova lista
- 1 grančica ruzmarina
Priprema:
Luk, celer i šargarepu operite i isjecite na kockice. Plećku stavite u nauljen pleh, a potom u prethodno zagrijanu rernu. Pecite desetak minuta, nakon čega ćete je izvaditi, dodati povrće i preliti pivom.
Pleh pokrijte aluminijumskom folijom kako bi se meso uparilo i ostavite ga da se peče oko 90 minuta.
Nakon sat i po pečenja na temperaturi od 190 stepeni, sklonite foliju kako bi se meso prosušilo i zapeklo. Kada je meso gotovo, povrće izvadite i ispasirajte kako biste dobili sjedinjenu masu.
Prijatno!
Savjet majstora:
Plećku isjecite na šnicle i poslužite sa prethodno dobijenom smjesom i prilogom po želji.