PEČENA PLEĆKA - Tropic

Recept /

PEČENA PLEĆKA

Sastojci:

  • 1 komad svinjske plećke 1, 5 kg
  • 1 boca od 0, 33 l piva
  • 1  crni luk
  • 3-4 šargarepe
  • 2 komada celera
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike paradajza
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli gruba
  • 1 kašičica slatke paprike, kim, oraščić
  • 2 lovorova lista
  • 1 grančica ruzmarina

Priprema:

Luk, celer i šargarepu operite i isjecite na kockice. Plećku stavite u nauljen pleh, a potom u prethodno zagrijanu rernu. Pecite desetak minuta, nakon čega ćete je izvaditi, dodati povrće i preliti pivom.

Pleh pokrijte aluminijumskom folijom kako bi se meso uparilo i ostavite ga da se peče oko 90 minuta.

Nakon sat i po pečenja na temperaturi od 190 stepeni, sklonite foliju kako bi se meso prosušilo i zapeklo. Kada je meso gotovo, povrće izvadite i ispasirajte kako biste dobili sjedinjenu masu.

Prijatno!

Savjet majstora:

Plećku isjecite na šnicle i poslužite sa prethodno dobijenom smjesom i prilogom po želji.