Recept /
Pikantna piletina

Sastojci:
- pileće bijelo, 250g
- crvena paprika, 1 komad
- zelena paprika, 1 komad
- tikvica, 1 komad
- susam
- soja sos
- so, biber, ljuta mljevena paprika
Krem od karfiola
- karfiol, pola glavice
- crveni luk, 1 glavica
- bijeli luk, 4 čena
- maslac, 150 g
- so, biber
Priprema:
Piletinu isjeći na kockice, propržiti u tavi da dobije hrskavu koru, dodati crvenu i zelenu papriku isječenu na rezance, tikvicu na rezance, kratko propržiti, začiniti solju, biberom i na kraju dodati soja sos, propržiti da meso i povrće poprimi ukus soje i pred serviranje dodati propržen susam.
Karfiol oprati, očistiti i staviti u šerpu sa vodom da se kuva. Dodati isječen luk na listiće i 4 čena bijelog luka. Sve zajedno skuvati, začiniti solju i biberom, staviti u blender, dodati maslac i izblendati, napraviti tako da masa bude kremasta. Na tanjir staviti malo kreme od karfiola i preko piletinu, poslužiti toplo.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Porcija: 2 osobe