Pikantna piletina - Tropic

Recept /

Pikantna piletina

Sastojci:

  • pileće bijelo, 250g
  • crvena paprika, 1 komad
  • zelena paprika, 1 komad
  • tikvica, 1 komad
  • susam
  • soja sos
  • so, biber, ljuta mljevena paprika

Krem od karfiola

  • karfiol, pola glavice
  • crveni luk, 1 glavica
  • bijeli luk, 4 čena
  • maslac, 150 g
  • so, biber

Priprema:

Piletinu isjeći na kockice, propržiti u tavi da dobije hrskavu koru, dodati crvenu i zelenu papriku isječenu na rezance, tikvicu na rezance, kratko propržiti, začiniti solju, biberom i na kraju dodati soja sos, propržiti da meso i povrće poprimi ukus soje i pred serviranje dodati propržen susam.
Karfiol oprati, očistiti i staviti u šerpu sa vodom da se kuva. Dodati isječen luk na listiće i 4 čena bijelog luka. Sve zajedno skuvati, začiniti solju i biberom, staviti u blender, dodati maslac i izblendati, napraviti tako da masa bude kremasta. Na tanjir staviti malo kreme od karfiola i preko piletinu, poslužiti toplo.

Vrijeme pripreme: 45 minuta
Porcija: 2 osobe