PILEĆA QUESADILLA - Tropic

Iz naše Tropic kuhinje /

PILEĆA QUESADILLA

🎉 Iz naše Tropic kuhinje ✅

Pileća Quesadilla

Dašak Meksika u tanjiru 🙂 Pileća QUESADILLA je jelo od tortilje punjeno nadjevom od sjeckanog mesa i povrća, uz neizostavan dodatak sira.

Okupite društvo i poslužite im zapečenu hrskavu quesadillu i računajte da ste dobili redovne goste.😊

Sastojci:

  • 200 – 250g pilećeg bijelog mesa
  • 200g ementaler sira
  • tortilje
  • Zelena salata
  • 40ml ulja
  • 1 mala glavica crvenog luka
  • 1 mala konzerva graha
  • 1 mala konzerva kukuruza
  • 150g pavlake 20% mliječne masti
  • so i biber po ukusu
  • ljuta tucana paprika opciono

Priprema:

Piletinu isjeći na sitne kockice i začiniti. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Na zagrijanom ulju prodinstati sitno sječen luk dok ne omekša, zatim dodati piletinu i propržiti 5 minuta. Dodati kukurz i crveni pasulj iz konzerve (prethodno opran). Propržiti jos 5 minuta, zatim dodati pavlaku i još pržiti . Ostaviti da se lagano ohladi 10 do 15 minuta. U tortilje stavljati opran list zelene salate, napuniti tortilju spremljenom smjesom i presaviti u polovinu ili četvrtinu. Tako spremljenu tortilju zapeći sa obe strane po minut u tavi bez ulja ( ili sa ).

Savjet majstora:

Servirati uz sitno sječeni paradajz.

Prijatno 😊