Recept /
Piletina na 3 načina

Sastojci:
Osnova
- pileći file, 750 g
Marinada
- so
- biber
- mljevena paprika
1.Piletina na italijanski
- ruzmarin
- bijeli luk
- mljevena ljuta paprika
Prilog
- crvena paprika
2.Pijana piletina
- brendi, 2 dcl
- bijelo vino, 2 dcl
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
Prilog
- tikvica
3.Piletina u špinat sosu
- crveni luk, 1 glavica
- zaleđeni špinat, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
Priprema:
Pileći file isjeći na kockice i začiniti ga solju, biberom i mljevenom paprikom.
Piletina na italijanski
- Piletinu pržiti u voku na zagrijanom ulju. Pred kraj dodati bijeli luk da se malo proprži, začiniti za ruzmarinom i mljevenom ljutom paprikom. Prženu crvenu papriku poslužiti kao prilog.
Pijana piletina
- Piletinu pržiti u voku na zagrijanom ulju. Dodati bijelo vinu, pržiti i pustiti da ispari. Zatim isto uraditi sa brendijem. Pred kraj dodati vrhnje za kuhanje, promiješati i kuhati do željene gustine. Servirati uz pržene tikvice.
Piletina u špinat sosu
- Piletinu pržiti u voku na zagrijanom ulju. Dodati sitno isjeckan crveni luk, pržiti i pustiti da porumeni. Dodati zaleđeni špinat, miješati i lagano dodavati vrhnje za kuhanje. Kuhati do željene gustine.