Piletina na 3 načina - Tropic

Recept /

Piletina na 3 načina

Sastojci:

Osnova

  • pileći file, 750 g

Marinada

  • so
  • biber
  • mljevena paprika

1.Piletina na italijanski

  • ruzmarin
  • bijeli luk
  • mljevena ljuta paprika

Prilog

  • crvena paprika

2.Pijana piletina

  • brendi, 2 dcl
  • bijelo vino, 2 dcl
  • vrhnje za kuhanje, 150 ml

Prilog

  • tikvica

3.Piletina u špinat sosu

  • crveni luk, 1 glavica
  • zaleđeni špinat, 200 g
  • vrhnje za kuhanje, 150 ml

Priprema:

Pileći file isjeći na kockice i začiniti ga solju, biberom i mljevenom paprikom.

Piletina na italijanski

  • Piletinu pržiti u voku na zagrijanom ulju. Pred kraj dodati bijeli luk da se malo proprži, začiniti za ruzmarinom i mljevenom ljutom paprikom. Prženu crvenu papriku poslužiti kao prilog.

Pijana piletina

  • Piletinu pržiti u voku na zagrijanom ulju. Dodati bijelo vinu, pržiti i pustiti da ispari. Zatim isto uraditi sa brendijem. Pred kraj dodati vrhnje za kuhanje, promiješati i kuhati do željene gustine. Servirati uz pržene tikvice.

Piletina u špinat sosu

  • Piletinu pržiti u voku na zagrijanom ulju. Dodati sitno isjeckan crveni luk, pržiti i pustiti da porumeni. Dodati zaleđeni špinat, miješati i lagano dodavati vrhnje za kuhanje. Kuhati do željene gustine.