Recept /
PITA SA JABUKAMA

Sastojci:
- 1,2kg jabuka
- 10 kašika šećera
- 500g kora za pitu
- 125g margarina
- 100ml vode
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike griza
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke očistite od ljuske i sjemenki, te ih narendajte i pospite šećerom. Kuhajte na tihoj vatri, a nakon što smjesa provri kuhajte još pet minuta.
Dodajte cimet i griz, a zatim podijelite kore tako da u svakoj grupi ostanu po tri. Premažite svaku grupu kora otopljenim margarinom, a potom uz rub stavite smjesu od jabuka i uvijte u rolat. Ostatkom margarina premažite pleh i poslažite uvijenu pitu. Površinu kora poprskajte vodom.
Pecite u rerni koja je zagrijana na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
Savjet majstora:
Kada je pita pečena pustite je da se ohladi kako biste je posuli šećerom u prahu.