POSNI ŠARAN - Tropic

Recept /

POSNI ŠARAN

Sastojci:

  • 1 kg šarana
  • 3 čena bijelog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 kašike brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica mješavine začina
  • 1-2 limuna
  • ulje
  • so

Priprema:

Očistite šarana, te ga isjecite na šnicle širine oko 2 cm. Pripremite mješavinu začina i brašna, a potom svaku šniclu uvaljajte u istu i posolite po ukusu. U vatrostalnu posudu ulijte ulje, dodajte nasječeni crni luk i ostavite da se kratko zagrije u rerni na 180 stepeni.

Kada je posuda zagrijana, izvadite je i u nju složite šnicle šarana, a potom vratite u rernu i pecite oko 45 minuta.

Riba je spremna kada šnicle poprime rumenu boju. Prijatno

Savjet majstora:

Ukoliko želite, tokom pečenja možete dodati malo bijelog vina, kao i nekoliko čena bijelog luka.
Posnog šarana poslužite sa kriškama limuna i prilogom po želji.