Recept /
Potaž od bundeve i teleća šnicla sa gljivama

Sastojci:
Potrebne namirnice:
Potaž:
– Bundeva,
– Crveni luk,
– Vrhnje za kuhanje
Šnicla:
– Teleca snicla 300g,
– Gljive 150 g,
– Puter,
– So,
– Biber
Salata:
– Cvekla,
– Mrkva,
– Kupus,
– Limun
Priprema:
Priprema:
Teleće šnicle istući čekićem zatim staviti u marinadu od soli, bibera i senfa. Ostaviti da odstoje u sat – dva u marinadi. Nakon toga, šnicle staviti da se peku, te pred kraj pečenja u tavu dodati isjeckane šampinjone. Peći 10 minuta skupa. Bundevu očistiti, isjeckati na kockice i staviti u wok da se dinsta na maslinovom ulju. Naknadno u wok dodati komade crvenog luka. Dodati prstohvat bibrera, dva prstohvata soli i prstohvat začina. Kada je dinstanje pri kraju dodati malo vode te ostaviti još 15ak minuta da se dinsta. Kada je gotovo, sve usuti u blender, te izblendati. Po potrebi dodati još so, biber, kopar, te malo putera. Čorbu servirati u činiji te posuti sa vrhnjem za kuvanje i malo kopra. Za salatu je potrebno mrkvu i cveklu oguliti te ih isjeckati na tanke štapiće. Kupus isjeći što tanje. Sve sjediniti te dodati prstohvati soli, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i sve promiješati rukama.