Potaž od bundeve i teleća šnicla sa gljivama - Tropic

Recept /

Potaž od bundeve i teleća šnicla sa gljivama

Sastojci:

Potrebne namirnice:

Potaž:

– Bundeva,

– Crveni luk,

– Vrhnje za kuhanje

Šnicla:

– Teleca snicla 300g,

– Gljive 150 g,

– Puter,

– So,

– Biber

Salata:

– Cvekla,

– Mrkva,

– Kupus,

– Limun

Priprema:

Priprema:

Teleće šnicle istući čekićem zatim staviti u marinadu od soli, bibera i senfa. Ostaviti da odstoje u sat – dva u marinadi. Nakon toga, šnicle staviti da se peku, te pred kraj pečenja u tavu dodati isjeckane šampinjone. Peći 10 minuta skupa. Bundevu očistiti, isjeckati na kockice i staviti u wok da se dinsta na maslinovom ulju. Naknadno u wok dodati komade crvenog luka. Dodati prstohvat bibrera, dva prstohvata soli i prstohvat začina. Kada je dinstanje pri kraju dodati malo vode te ostaviti još 15ak minuta da se dinsta. Kada je gotovo, sve usuti u blender, te izblendati. Po potrebi dodati još so, biber, kopar, te malo putera. Čorbu servirati u činiji te posuti sa vrhnjem za kuvanje i malo kopra. Za salatu je potrebno mrkvu i cveklu oguliti te ih isjeckati na tanke štapiće. Kupus isjeći što tanje. Sve sjediniti te dodati prstohvati soli, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i sve promiješati rukama.