Recept /

ROLAT SA KIKIRIKIJEM

Sastojci:

Kora:

  • 6 bjelanjaka,
  • 6 kašika brašna,
  • 6 kašika neslanog mljevenog kikirikija,
  • čaša jogurta,
  • kašičica soli,
  • prstohvat praška za pecivo

Fil:

  • 6 žumanjaka  i
  • 3 kašike pavlake
  • 300 g Radex Prom vlašićkog kravljeg sira

200 g mljevenog neslanog kikirikija

Priprema:

Sve sastojke za koru umutiti i peći 20 minuta na 180C. Za fil -6 žumanjaka  i 3 kašike pavlake skuhati na pari. Dodati 300 g Vlašićkog kravljeg sira ispasiranog i 200 g mljevenog neslanog kikirikija. Smjesu ravnomjerno namazati i urolati. Uživajte!

Savjet majstora:

  • Sir je bogat hranljivim materijama, proteinima i kalcijumom. Pored toga, ovaj mliječni proizvod sadrži i fosfor, cink, vitamin A, riboflavin i vitamin B12.
  • Kikiriki je hrana za mozak. Istraživanja su dokazala da vitamin B3 koji se nalazi u kikirikiju pruža puno dobrobiti za zdravlje, što uključuje poboljšanje rada mozga i jača memoriju.