Recept /
ROLAT SA KIKIRIKIJEM

Sastojci:
Kora:
- 6 bjelanjaka,
- 6 kašika brašna,
- 6 kašika neslanog mljevenog kikirikija,
- čaša jogurta,
- kašičica soli,
- prstohvat praška za pecivo
Fil:
- 6 žumanjaka i
- 3 kašike pavlake
- 300 g Radex Prom vlašićkog kravljeg sira
200 g mljevenog neslanog kikirikija
Priprema:
Sve sastojke za koru umutiti i peći 20 minuta na 180C. Za fil -6 žumanjaka i 3 kašike pavlake skuhati na pari. Dodati 300 g Vlašićkog kravljeg sira ispasiranog i 200 g mljevenog neslanog kikirikija. Smjesu ravnomjerno namazati i urolati. Uživajte!
Savjet majstora:
- Sir je bogat hranljivim materijama, proteinima i kalcijumom. Pored toga, ovaj mliječni proizvod sadrži i fosfor, cink, vitamin A, riboflavin i vitamin B12.
- Kikiriki je hrana za mozak. Istraživanja su dokazala da vitamin B3 koji se nalazi u kikirikiju pruža puno dobrobiti za zdravlje, što uključuje poboljšanje rada mozga i jača memoriju.