Recept /
Rolnice od tikvica i humus

Sastojci:
Rolnice
- svježi sir, 7 supenih kašika
- parmesan, 20g
- so
- biber
- bijeli luk u prahu
- paradajz sos, 3 supene kašike
- tikvica, 2 komada
- gauda, 200g
Humus
- limun, 1 komad
- leblebija, 200 g
- crni i bijeli luk, po jedna glavica
- celer. 1 manji korjen
- tahini, 2 supene kašike
- maslinovo ulje
- đumbir, 1 komad
- feferonka, 1 komad
- so
- biber
- mljevena paprika
Priprema:
Humus
U zagrijanoj tavi prodinstati sitno isječen crveni i bijeli luk i celer. Kratko pržiti, pa dodati đumbir i faferonku. Začiniti po ukusu. Sve sastojke staviti u blender, dodati maslinovo ulje, leblebiju i dvije kašike tahinia, dobro izblendati.
Rolnice od tikvica
Očistiti tikvice. Isjeći na trakice, začiniti po ukusu. U činiju zamijesiti svježi sir, parmezan, so, biber i bijeli luk u granulama. U tikvice ubaciti smjesu i gauda sir, zarolati i redati u vatrostalnu činiju. Posuti sa paradajz sosom(koji ste začinili sa bijelim lukom u prahu, solju i biberom). Staviti u rernu na 220 stepeni, nekih 20 minuta.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Porcija: 4 osobe