Recept /
Rolovana ćuretina

Sastojci:
- ćureći file, 2 filea
- sir edamer, 100 g
- slanina, 150 g
- so
Mus od mrkve
- mrkva, 3 komada
- bijeli luk, 3 čena
- crveni luk, 2 glavice
- maslac, 100 g
- so
- biber
Gorgonzola sos
- gorgonzola sir, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
Priprema:
Rastucati ćureći file, napuniti edamer sirom, posoliti. Položiti slaninu na foliju, zatim file. Sve zajedno urolati. Isto uraditii sa drugim fileom. Peći u tavi 10 minuta, skinuti foliju, pa zapeći još 5 minuta, kako bi slanina dobila finu koricu. Servirati zajedno sa musom od mrkve i gorgozola sosom.
Mus od mrkve
Mrkvu i crveni luk očistiti, isjeckati, kratko dinstati. Pred kraj dodati bijeli luk. Naliti vodom, ostaviti da se skuha i začiniti po ukusu. Kada je sve skuhano, ubaciti smjesu u blender, dodati maslac, začiniti po ukusu.
Gorgonzola sos
Vrhnje za kuhanje uliti u zagrijanu šerpu, dodati goronzola sir, kratko kuhati uz stalno miješanje.
Vrijeme pripreme: 1h
Porcija: 2 osobe