Zanimljivosti /

SIMONINI – STOGODIŠNJA TRADICIJA PROTKANA LJUBAVLJU I ZNANJEM

Iz Italije, regije poznate po bezgraničnim gastronomskim uživanjima u siru, vinu i maslinovom ulju dolaze i mesni delikatesi – pršut, salame, kuvana šunka i mortadela – kao plod gotovo stogodišnjih receptura koje je svaka nova generacija unapređivala svojim pečatom vještine. Oblast između Modene i Parme tako je postala riznica inovativnih pristupa u preradi mesa sa više od dvije hiljade artikala.

Porodica Simonini već četvrtu generaciju za redom, sa koljena na koljeno, uspješno i požrtvovano prenosi, kako znanje, tako i težnju ka unapređivanju. Zato danas najsavremenije tehnologije i sistemi obezbjeđuju najviši kvalitet svih suhomesnatih proizvoda kako bi krajnjim potrošačima bilo omogućeno da uživaju samo u vrhunskoj selekciji ukusa.

Posvećenost održavanju standarda ogleda se prije svega u odabiru samo najboljih komada mesa i začina. Procesi sušenja spoj su starih vještina, poput ručnog sjedinjavanja mesa sa začinima i ručnog vezivanja, i automatizovanih procesa koji u sinergiji stvaraju delikatese nezaboravnih aroma i kreativnih kombinacija.

Salame, pršut i mortadela napravljeni su u spoju tradicije i inovativnosti, i sertifikovani su najvećim svjetskim standardima što, između ostalog, podrazumijeva i proizvodnju bez upotrebe najrasprostranjenijih alergena kao što su soja, gluten i laktoza.

Sve Simonini salame podvrgavaju se procesima dugog i pažljivog sušenja pri čemu im se dodaju samo prirodne arome, začini i dodaci poput komorača, vina i raznih vrsta sira. Sve ih to čini idealnim za uklapanje u meze i zakuske koje priređujete onima do kojih vam je najviše stalo.

Mortadele su napravljene tako da oduševljavaju pravilnim razmjerama mesa svinjskog vrata, plećke i šunke, a  sa dodatkom pistacija one postaju još jedan Simonini delikates koji se ne propušta! Sočnu mortadelu možete konzumirati samostalno ili u kombinaciji sa domaćim pecivima od cijelih zrna žitarica i bijelog ili crvenog vina.

Italijanski pršut simbol je kvaliteta širom svijeta, a Simonini porodična tradicija nalaže da svaki korak proizvodnje mora biti ispraćen sa najvećom pažnjom. Zato se početni proces soljenja i dalje vrši ručno sa daljim konstantnim motrenjem na proces sušenja. Rezultat je pršut očaravajuće boje, mirisa i ukusa.

Ljubav prema kvalitetu nešto je što se osjeti u svakom zalogaju Simonini suhomesnatih proizvoda, zato posjetite naš odjel delikatesa i obogatite svoju porodičnu trpezu samo najkvalitetnijim ukusima!