Recept /

SIR SA SLATKOM

Sastojci:

  • 1 pakovanje (300g) polutvrdog kravljeg kriška sira Sirane Milanković
  • 120g slatka od dunje ili jagode,
  • 50g badema,

Priprema:

Bademe stavite u lonac s kipućom vodom i kuhajte ih oko 3 minute. Procijedite ih i stavite u posudicu da se malo ohlade. Prstima odvojite kožicu od badema i dobili ste lijepo blanširane bademe. Narežite sir na malo deblje kriškice i servirajte sa manjom količinom slatka od dunja, jagoda ili drugog slatka intenzivnog okusa. Dodajte blanširane bademe (ili drugo orašasto voće po želji). Uživajte!

Savjet majstora:

Da li ste znali:

  • Kalcij je najznačajniji mineral u organizmu s obzirom na zastupljenost. U prosjeku 100 g polutvrdog sira sadrži oko 800 mg kalcija, što je 100% preporučenog unosa kalcija. Bolji izvor kalcija u prehrani gotovo da i nije moguće pronaći.
  • Bademi sadrže mangan koji pomaže pri proizvodnji kolagena – belančevine odgovorne za tonus kože. Sadrži i vitamin E, antioksidans koji pomaže u borbi protiv znakova starenja;