Recept /
Skuša sa hrskavim povrćem

Sastojci:
Potrebno:
-1 Skuša (250-300g)
-So,biber,zacin
-mrkva
-tikvica
-paprika(crvena,zelena)
-b.luk
-celer
-maslinovo ulje
Priprema:
Nacin pripreme:
Skušu rasjeći od glave do repa,polako odvojiti od kosti,sa jedne i druge strane,zaciniti solju,biberom, zacinom i posuti maslinovim uljem. Filete razvuci da se dobije okrugao oblik.stavit u rernu 15ak minuta na 160stepeni. Povrce oprati ocistiti i isjeci na zilijen. Dinstati na malsacu i maslinovom ulju,prvo staviti mrkvu i celer,zatim papriku i tikvicu,pred sam kraj dodati bijeli luk.Vazno je da namirnice ostanu hrskave,svjeze,tj na pola termicki obradjene. Kada je riba gotova,preruci se u tanjir i u sredinu ribe staviti povrce i posuti sa malo maslinovog ulja. Servirati odmah.