SOČNE KRMENADLE - Tropic

Recept /

SOČNE KRMENADLE

Sastojci:

  • 5 svinjskih krmenadli
  • 3 kašike brašna
  • 150ml ulja
  • 1 kašika suvog začina
  • 3 čaše vode
  • peršunov list

Priprema:

Krmenadle malo izlupati da se istanje pa utrljati suvi začin i ostaviti 5 – 10 minuta da odstoje.

Zagrijati ulje pa svaku krmenadlu uvaljati u brašno i ispržiti sa obe strane nekoliko minuta i zatim slagati u širu šerpu. Ispržene krmenadle u šerpi zaliti sa uljem od pečenja i naliti dvije čaše vode, pa staviti na srednju vatru da se krčka. U toku krčkanja doliti i preostalu čašu vode.

Kada dodate treću čašu vode otklopiti šerpu pa ostaviti da višak vode ispari.

Povremeno prodrmati šerpu, ukoliko se krmenadle zalijepe polako ispod podvucite viljušku pa odlijepite. Krmenadle poslužiti tople uz pečeni krompir i salatu.

Savjet majstora:

Poslije ukusnog obroka nagradite svoja čula omiljenim desertom.