Recept /
ŠPAGETE SA MLJEVENOM ĆURETINOM
Priprema: 30 minuta
Složenost: lako

Sastojci:
- 500g Barilla špageta
- 400g ćurećeg mljevenog mesa
- 450g Podravka paradajz pelata
- 100g pakovanog sjeckanog crvenog luka
- 20ml Youwok susamovog ulja
- 3 cherry paradajza
- 1 mala kašika Aleva bijelog luka u prahu
- 1 mala kašika Aleva bosiljka
- 1 mala kašika kombinovane kalijumove soli
- 1 mala kašika Briž mljevenog bibera
- 1 mala kašika Agragold šećera
- Tikveš vino Chardonnay Special Selection
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi. Na zagrijanom ulju uz često miješanje i na jakoj temperaturi propržite sjeckani crveni luk i mljeveno ćureće meso. Dodajte paradajz pelat i malu kašiku šećera kako bi se smanjila kiselost. Kada se sos ukuva dodajemo špagete i začine te po potrebi podlijemo sa malo vode u kojoj su se kuvale špagete. Miješamo na laganoj vatri dok se okusi ne sjedine i ne dobijemo željenu gustinu.
Servirajte na odgovarajućem tanjiru i dekorišite sa proprženim cherry paradajzom i bosiljkom.
Uz jelo poslužite i čašu Tikveš Chardonnay Special Selection vina.
Prijatno!