Recept /

ŠPAGETE SA MLJEVENOM ĆURETINOM

Priprema: 30 minuta
Složenost: lako

Sastojci:

  • 500g Barilla špageta
  • 400g ćurećeg mljevenog mesa
  • 450g Podravka paradajz pelata
  • 100g pakovanog sjeckanog crvenog luka
  • 20ml Youwok susamovog ulja
  • 3 cherry paradajza
  • 1 mala kašika Aleva bijelog luka u prahu
  • 1 mala kašika Aleva bosiljka
  • 1 mala kašika kombinovane kalijumove soli
  • 1 mala kašika Briž mljevenog bibera
  • 1 mala kašika Agragold šećera
  • Tikveš vino Chardonnay Special Selection

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi. Na zagrijanom ulju uz često miješanje i na jakoj temperaturi propržite sjeckani crveni luk i mljeveno ćureće meso. Dodajte paradajz pelat i malu kašiku šećera kako bi se smanjila kiselost. Kada se sos ukuva dodajemo špagete i začine te po potrebi podlijemo sa malo vode u kojoj su se kuvale špagete. Miješamo na laganoj vatri dok se okusi ne sjedine i ne dobijemo željenu gustinu.

Servirajte na odgovarajućem tanjiru i dekorišite sa proprženim cherry paradajzom i bosiljkom.

Uz jelo poslužite i čašu Tikveš Chardonnay Special Selection vina.

Prijatno!