TAGLIATELLE SA PILEĆIM FILEOM I VRHNJEM ZA KUHANJE

Recept /

TAGLIATELLE SA PILEĆIM FILEOM I VRHNJEM ZA KUHANJE

Sastojci:

  • 500 g tjestenine Barilla – tagliatelle
  • 300g pilećeg filea
  • 500g vrhnja za kuhanje
  • 40g Sirela parmezana
  • 190g Barilla Pesti alla Genovese sos
  • 2 kašike Basso maslinovog ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 mala kašika Himalajske sitne soli
  • 1 mala kašika Kotany mlinac mješavine papra
  • 1 mala kašika Kotany Rustikana mješavine začinskog bilja
  • 1 mala kašika Boni začina
  • Bijelo vino Tamjanika Tikveš

Priprema:

U dublji lonac staviti tagliatelle da se kuhaju i dodati himalajsku so. Dok se tjestenina kuha, u posebnoj tavi na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani crveni luk i piletinu isječenu na kockice ili trakice, sve dok ne dobije finu zlatnu boju.

Zatim dodajte i sjeckani bijeli luk, vrhnje za kuhanje i začine. Sve zajedno miješajte i zagrijavajte dok ne prokuha, a zatim kuhati još 5 minuta na srednjoj temperaturi.

U topao umak sa piletinom dodajte prethodno skuhanu i procijeđenu tjesteninu i  izmješajte kako bi se tjestenina i sos sjedinili. Po želji, umjesto vrhnja za kuhanje možete koristiti i pesto sos. Preko naribajte parmezan i uživajte u svom obroku uz času bijelog vina.

Prijatno! 😊