Slavimo ljubav /

TAMARA MIKIĆ

Sretna ljubavna prica? Pitam se da li to postoji? Mislim ipak u stvarnom realnom zivotu jedna ljubavna prica je puna problema ali ljubav moze da pobjedi sve. Pripremite se na nasu stvarnu i iskrenu pricu.

Kada cujete da se neko udaje sa 18 godina i to iz ljubavi, svako bi pomislio jesu ludi ne znaju ni sta je zivot a idu u brak

E bas tako je i bilo, nismo imali pojma dta je zivot. Ja 18 godina on 23, puni nade puni snova i zelja hocemo hrabro da koracamo kroz zivot. Ma sta nam iko moze volimo se, lijepo nam je nista drugo nije bitno. Te 2015 godine pravimo savrsenu svadbu, ja imam savrsenu vjencanicu imamo predivan prvi ples. Sve je kao iz bajke. Ta godina je bila kao bajka. Tri mjeseca nakon svadbe ostanem trudna i rodim nam nasu princezu Dunju, nasu snagu, nase sve na svijetu. I mislim se sto je zivot divan i da nam Bog da samo zdravlje i srecu. Svaku noc sam molila Boga jednu stvar, a to je zdravlje. Kada je nasa princeza imala 6 mjeseci saznam da sam opet trudna. Nasi zivoti su savrseni, sve do jednog trenutka. Sve do 21og juna te proklete 2018 godine. Kada saznajmo da nosim bolesno dijete.

Tada krece nas pakao. Tada nas je realnost toliko spustila na zemlju. Tada nam je Bog pokazao sta je zivot. I svu nasu ljubav u jednom trenutku stavio na najjace iskusenje.

Svakih 7 dana putovanja u Beograd na kontrole, na ispitivanja sta je sa djetetom. Saznaju da dijete ima anomaliju, deformitet. Na svu nesrecu poradjam se od stresa u 8om mjesecu. Dijete hitno prebaceno za Beograd, jedna operacija 3 sata, prezivi. Druga operacija 4 sata, prezivi. Do jednog dana kada nam javljaju da je dijete umrlo. Tada staje sve. Svijet, zivot, nada sve se zaledilo u tom trenutku. Zasto nama? Zasto nasa ljubav na iskusenje? Zasto Boze kvaris nas raj? Zasto Boze nase dijete?

Tu patnju kroz koju smo prosli samo je odrzala nasa ljubav. Jedno drugom nismo dali da potonemo. U takvim situacijama ili se raspadnes ili postanes jos jaci. Mi smo odabrali zivot. Tako smo mladi tako puni zivota ne damo da nas ista unisti.

Kada nas neko pita kako ste. Tu nema odgovora, jedna velika rupa u nasim dusama zauvijek ce ostati, ali tu je nasa Dunja koja nam daje najvecu snagu i volju za zivotom.

A nas mali andjeo ce nas cuvati odozgo citav zivot.

A Bogu se sada zahvaljujem sto nas je naucio cijeniti zivot i sto se svako jutro budim cijeneci zivot svom svojom dusom.