Recept /
TJESTENINA SA SVJEŽIM SIROM I ŠAMPINJONIMA

Sastojci:
- Pakovanje tjestenine po izboru
- 1 praziluk
- 3 kašičice ulja
- origano
- 3 češnjaka belog luka
- 500 g šampinjona
- So, biber, peršun
- 100g maslaca
- 250g svježeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 1 žumance
- 1 kašičica vegete
Priprema:
Tjesteninu stavite da se kuha u posoljenoj, kipućoj vodi. Kada je gotova, isperite je u hladnoj vodi, a potom ocijedite.
Dok se tjestenina kuha, propržite luk na ulju, a zatim dodajte sitno sjeckanje šampinjone koje ćete dinstati dok ne smekšaju. Na kraju, pospite luk i gljive origanom, dodajte vegetu i bijeli luk, te nakon još dvije minute isključite.
U dubljoj tavi rastopite maslac, nakon čega ćete dodati tjesteninu, svježi sir i žumance pomješano sa pavlakom. Na kraju dodajte gljive, peršun i biber po ukusu.
Prijatno!
Savjet majstora:
Nakon kuhanja tjesteninu isperite hladnom vodom kako se ne bi lijepila.