TJESTENINA SA SVJEŽIM SIROM I ŠAMPINJONIMA - Tropic

Recept /

TJESTENINA SA SVJEŽIM SIROM I ŠAMPINJONIMA

Sastojci:

  • Pakovanje tjestenine po izboru
  • 1 praziluk
  • 3 kašičice ulja
  • origano
  • 3 češnjaka belog luka
  • 500 g šampinjona
  • So, biber, peršun
  • 100g maslaca
  • 250g svježeg sira
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 žumance
  • 1 kašičica vegete

Priprema:

Tjesteninu stavite da se kuha u posoljenoj, kipućoj vodi. Kada je gotova, isperite je u hladnoj vodi, a potom ocijedite.

Dok se tjestenina kuha, propržite luk na ulju, a zatim dodajte sitno sjeckanje šampinjone koje ćete dinstati dok ne smekšaju. Na kraju, pospite luk i gljive origanom, dodajte vegetu i bijeli luk, te nakon još dvije minute isključite.

U dubljoj tavi rastopite maslac, nakon čega ćete dodati tjesteninu, svježi sir i žumance pomješano sa pavlakom. Na kraju dodajte gljive, peršun i biber po ukusu.

Prijatno!

Savjet majstora:

Nakon kuhanja tjesteninu isperite hladnom vodom kako se ne bi lijepila.