Savjet /

Trikovi za savršene palačinke

Bilo da volite palačinke sa džemom, kremom, sladoledom ili voćem imamo za vas par trikova kako da uvijek ali baš uvijek dobijete slasne i mekane palačinke.

1.Ukoliko želite da palačinke budu mekane, lagane i slasne u smjesu dodajte malo mineralne vode.

2. Ako želite da palačinke imaju bolju aromu u smjesu dodajte malo limuna ili možda malo ruma.

3. Napravljenu smjesu je poželjno ostaviti do pola sata kako bi nabubrila jer ćete na taj način olakšati proces pečenja.

4. Za uspješno pečenje svakako odabirite dobru tavu. Naša preporuka je da palačinke uvijek pripremate u stilu velikih kuvara te izaberete posuđe koje i oni sa radošću koriste.

Više o posuđu koje ima šef kuhinje možete pročitati i OVDJE.

5. Odmah nakon sipanja smjese okrećite tavu u svim smjerovima da se smjesa dobro rasporedi u kružni oblik prije nego što se formira palačinka. Uvijek pazite da ne bude predebela.

6. Ako ne uspijete lijepo oblikovati palačinku rupe odmah dopunite s novom smjesom. Količinu odredite prema potrebi, ali bez pretjerivanja.

7. Palačinku prilikom pečenja povremeno protresite da se ne zalijepi.

8. Palačinka je spremna za preokretanje kad se gornji sloj osuši. Vrijeme zavisi od jačini vatre ali u prosjeku je potrebno minutu ili dvije.

9. Palačinke uvijek podijelite sa dragim ljudima 🙂