Savjet /

Zablistajte ovog ljeta!

Redovnom konzumacijom ovih namirnica osiguraćete svojoj koži sve potrebne vitamine i hranjive sastojke kako bi zablistala punim sjajem !

Lubenica
Voće simbol ljeta koje sadrži oko 90 odsto vode koja odlično hidratizira tijelo. Puna je vitamina C koji je potreban za proizvodnju kolagena. Antioksidansi iz lubenice sprečavaju starenje kože.

Bobičasto voće
Kupine, borovnice, maline, jagode odlične su jer su bogate antioksidansima i štite kožu od štetnog uticaja sunca.

Ananas
Osim što sadrži vitamine i minerale, ovo tropsko voće sadrži bromelin koji pomaže u borbi protiv upala. Odličan je kod otežane probave proteina, a svježe iscijeđeni sok ananasa djelotvorno liječi upaljeno grlo. Konzerviranjem ananas gubi oko 60 odsto vitamina.

Citrusno voće
Naranča, grejp, limuni, limeta svi su odlični za kožu. Sadrže vitmanin C i amino kiseline poput prolina i lizina, koji imaju veliku ulogu u proizvodnji kolagena. Uz ovo voće koža izgleda mlađe.

Krastavac
Iako su krastavci poznati kao beauty hrana za oči,ne treba zaboraviti da su puni vode i odlični su upravo za konzumaciju ljeti.

Paradajz
Paradajz je ‘superhrana za stanice kože’ zahvaljujući likopenu koji ne samo da potiče proizvodnju kolagena, već se uspješno bori protiv malih bora.

Losos
Ako naručujete nešto s jelovnika plodova mora, odlučite se za losos. Bogat je masnim kiselinama omega-3, koje su ključna komponenta u regulaciji proizvodnje ulja u stanicama kože.