Savjet /

Zašto je dobro jesti ribu

Do sada ste sigurno imali prilike da čujete barem nekoliko razloga zbog kojih se preporučuje da u našu ishranu redovno uključujemo ribu.  Riba je izuzetno zdrava a brojne mogućnosti njene pripreme omogućiće vam da konstantno pronalazite nove načine zahvaljujući kojima ćete uživati u sjajnim ukusima.

U nastavku navodimo nekoliko činjenica koje će vam pomoći da prepoznate njen značaj.

  1. Riba je bogata Omega 3 masnim kiselinama – osobe koje redovno konzumiraju ribu dokazano imaju bolju koncentraciju i pamćenje.
  2. Riba ima pozitivan uticaj na zdravlje organizma – brojnost sastojaka čiji se redovan unos preporučuje, čine ribu jedinstvenom namirnicom koja utiče na našu dugovječnost.
  3. Riba jača naše srce – posljednja istraživanja pokazalu su da ukoliko u svojoj ishrani redovno koristimo ribu, smanjujemo rizik od kardivoaskularnih oboljenja za više od 35 procenata.

Ovo je samo mali dio jedinstvenih odlika ribe, ali smo sigurni da će vam pomoći da donesete odluku koja će značajno obogatiti vašu ishranu. Ukoliko niste sigurni u izbor koji bi vam odgovarao, posjetite naš odjel ribarnice jer smo više nego raspoloženi da sa vama podjelimo naša iskustva i pomognemo vam da se iz kupovine vratite sa svježim i zdravim ulovom!