SA NAŠIH ODJELA /

ZAŠTO ODABRATI BIO VOĆE I POVRĆE?

100% PRIRODNI PROIZVODI
Kako u toku proizvodnje, tako i u svim fazama obrade koriste se sredstva isključivo prirodnog ili mineralnog porijekla: isključena je upotreba đubriva, pesticida, herbicida, medicinskih proizvoda i sintetičkih hemijskih konzervansa.

GMO FREE
Biološka poljoprivreda isključuje upotrebu genetski modifikovanih organizama (GMO).

ČISTIJE I ZDRAVIJE OKRUŽENJE
Tehnike biološke poljoprivrede poštuju životnu sredinu i njenu ravnotežu; ograničavaju zagađenje vazduha i vode, izbjegavaju prekomjernu eksploataciju prirodnih resursa i eroziju zemljišta, sprečavaju izumiranje korisnih organizama, čuvaju biodiverzitet u životnoj sredini.

PLODNIJA ZEMLJA
Upotreba bio materija i korišćenje odgovarajućih poljoprivrednih tehnika koje ne eksploatišu zemljište intenzivno, poboljšavaju uslove zemljišta i osiguravaju očuvanje prirodne plodnosti. Zdrava tla rađaju zdrave plodove.

VIŠE PAŽNJE O ZDRAVLJU
Iz perspektive koja kvalitet hrane vidi kao izvor blagostanja, biološka proizvodnja predstavlja mogućnost sigurnijeg izbora u smislu garancije i pozitivnog uticaja proizvoda na zdravlje.

ZAŠTITA PROIZVOĐAČA
Biološka poljoprivreda garantuje zdraviju životnu sredinu za one koji žive i rade na selu.

PODSTICANJE ISTRAŽIVANJA I INOVACIJA
Bio poljoprivreda nije povratak u prošlost: proizvodni sistemi i tehnike koje se mogu koristiti su rezultat novog profesionalizma i stalne posvećenosti dobijanju zdravih i kvalitetnih proizvoda, minimizirajući uticaj na životnu sredinu.

KONTROLE I GARANCIJE U SKLADU SA ZAKONSKIM REGULATIVAMA
Bio poljoprivreda je u Evropskoj Uniji regulisana propisima koji se uglavnom odnose na pravila proizvodnje, obilježavanje, sistem kontrole i sertifikacije, uvoz iz zemalja koji nisu članice EU i važi za sve zemlje Evropske unije.

U Tropic centru Banja Luka nalazi se novi kutak – bio bašta u kojoj možete pronaći više od 100 vrsta organskog voća i povrća, pakovano ili rinfuzno. Artičoka, avokado, banana, jabuka, karfiol romanesko, tikvica, prasa, nar, komorač, kivi, citron – limun za kolače, keleraba, luk, tikva, začinsko bilje i šitake gljive, samo su dio naše nove bio ponude.