Savjet /

Zašto se riba treba naći na vašem tanjiru bar jednom sedmično?

Riba je izvor zdravih masnoća, sadrži Omega 3 kiseline koje blagotvorno djeluju na zdravlje. Omega 3 kiseline su potrebne za normalno funkcionisanje organizma, a tijelo ih ne može proizvesti dovoljno učinkovito te nam je baš iz tih razloga potrebna  dovoljana konzumacija ribe.

Za ribu se kaže da olakšava probavu jer nas nakon konzumacije iste riješava osjećaja težine u želucu nakon jela te olakšava probavu.

Bogata je mineralima kao što su željezo, cink, selen i jod koji će takođe blagotvorno dijelovati na organizam kako mlađih tako i starijih. Široki spektar različitih vrsta ribe omogućava nam različite mogućnosti pripreme ribe. Na našim ribarnicama ćete pronaći veliki izbor iste koja će zasigurno omogućiti kreativnost u kuhinji i uživanje sa najdražima u raznim riblim specijalitetima.

Pored široke ponude na našim ribarnicama i na našim samouslužnim vitrinama možete pronaći razne riblje specijalitete koje naše kolege svakog dana pripremaju za vas.