Zanimljivosti /

Zdravo i ukusno, baš kao salata

Neko je jednom prilikom u šali rekao da od svih salata najviše voli meso, ali bez obzira što su pobornici teže hrane ponekad skloni da ih tretiraju humorom, bez njih teško da se može zamisliti kompletan ručak.

Međutim, i ovde se krije jedna mala zabluda.  Pažljivo pripremljena salata može predstavljati cjelovit obrok, koji će vam pružiti neophodnu energiju ali i značajno umanjiti kalorijski unos što je posebno važno za sve one koji žele da se hrane zdravo ili da smanje tjelesnu težinu. Najbolje od svega je to što salatu možete pripremiti od najrazličitijih sastojaka, pri čemu će svaka kombinacija predstavljati jedinstvenu sintezu koja će vas nagraditi drugačijim ukusom.

Primjer koji potkrepljuje ovu činjenicu, svakako je anegdota o nastanku, sada već čuvene Cezar salate.  Danas je ovo jedna od najpopularnijih obrok salata, a sasvim spontano ju je izumio Cezar Kardini, davne 1924. godine, želeći da pripremi brz obrok svojim prijateljima u restoranu čiji je bio vlasnik. Nevolja je bila u tome što Cezar u  datom trenutku nije imao na raspolaganju veliki izbor sastojaka, te se poslužio onim što je imao pri ruci – zelenom salatom, bijelim lukom, krutonima, malsinovim uljem, jajima i Vorčester sosom. Njegovi prijatelji, bili su toliko oduševljeni da je ubrzo rođena gastronomska senzacija u čijim varijacijama ste sigurno imali prilike da uživate.

U našim trgovinama, posebno smo ponosni na naš recept po kome spremamo Cezar salatu, ali i brojne druge, vođeni željom da vam ponudimo ukusne i zdrave obroke koji su idealan izbor u svakoj prilici.  Sigurni smo da ćete prepoznati onu koja u potpunosti odgovara vašem ukusu i podijeliti utiske sa nama.