U SVAKOM TRENUTKU

AKTUELNOSTI

Aktuelnosti /

UPOZORENJE: LAŽNA NAGRADNA IGRA U IME TRGOVAČKOG LANCA TROPIC I DALJE KRUŽI INTERNETOM

Nekoliko mjeseci unazad, društvenom mrežom Facebook kruži lažna nagradna igra u ime trgovačkog lanca Tropic. Lažne Facebook stranice koje se predstavljaju kao ovaj trgovački lanac, u svom nazivu imaju nepravilnosti. Od 23. oktobra ponovo je aktuelna lažna stranica „Tropicc“.

Lažne Facebook stranice već nekoliko mjeseci promovišu lažnu nagradnu igru u ime našeg trgovačkog lanca, obmanjujući korisnike ove društvene mreže i obavještavajući ih da su srećni dobitnici poklon bona u iznosu od 200 KM. Naš trgovački lanac nije organizator navedene nagradne igre. Sve nagradne igre koje organizujemo poštuju zakonsku proceduru i ni u kojem slučaju ne podrazumijevaju slanje fotografija lične karte, što administratori lažnih stranica traže od navodnih srećnih dobitnika. Zloupotrebu imena našeg brenda prijavili smo nadležnim organima,“ navela je Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca Tropic.

Oficijelne Facebook stranice trgovačkog lanca Tropic su https://www.facebook.com/tropicisplatise/ i https://www.facebook.com/TropicBijeljina/ i to su jedine stranice na kojima se objavljuju informacije o nagradnim igrama koje ovaj trgovački lanac organizuje. Sva važna i zvanična obavještenja se uz Facebook stranice objavljuju i na oficijelnoj internet stranici www.tropic.ba.

Iz trgovačkog lanca Tropic poručuju da se ograđuju od lažne nagradne igre i upozoravaju sve Facebook korisnike kojima u dolazno sanduče pristigne poruka obavještenja da su srećni dobitnici, da iste poruke odmah obrišu i ne dostavljaju lične podatke niti fotografije svojih ličnih dokumenata.

Ukoliko su Facebook korisnici poslali fotografije ličnih karata, apelujemo da odmah prijave nadležnim organima, kako bi spriječili eventualnu zloupotrebu svojih ličnih podataka te da na društvenoj mreži Facebook izvrše prijavu lažnih stranica, te prijave Facebooku lažnu stranicu “Tropicc lažna stranica”.